Hei,

tässä tuorein uutiskirjeesi.

Lue sähköposti selaimessa klikkaamalla tästä.


UUTISKIRJE YKSINYRITTÄJILLE 4.8.2021

100-vuotias parturi-kampaamoyrittäjä tulee töihin joka arkiaamu: "Ihmettelen pitkää ikääni itsekin"


Turkulainen yksinyrittäjä Aira Ehrlund ei ole ripustanut parturisaksia naulaan, vaikka ikää on jo 100 vuotta. Hänelle parturin työ merkitsee nykyisin ennen kaikkea sosiaalista kanssakäymistä. "Kun olen täällä parturissa, kaikki tuttavat tulevat käymään. En varmasti eläisi yhä, jos en olisi välillä täällä. Tulen parturiin, vaikka ei olisi yhtään asiakasta. Tämä on henkireikä ja toinen koti", hän sanoo.

Uskotko tätä tulosta: Näin paljon vähemmän naiset laskuttavat

Selvityksessä laskettiin naisten ja miesten keskimääräinen tuntilaskutushinta. Lue uutisestamme, paljonko vähemmän naiset laskuttavat.

Koronarajoitukset kiristyvät taas

Useilla alueilla muun muassa kokoontumisrajoitukset tiukkenevat – mutta yrityksen sisäisiä tilaisuuksia, esimerkiksi koulutuksia ne eivät koske.

Kustannustuki IV:n haku alkaa pian

Kustannustuen neljännen kierroksen haku alkaa 17.8. ja päättyy 30.9. Se on tarkoitettu myös yksinyrittäjille. Katso, millä ehdoilla sitä nyt saa.

Nyt voit vielä vaikuttaa: Henkilötunnuksen uudistamisen pelätään aiheuttavan lisäkuluja yrityksille

Henkilötunnusta ollaan uudistamassa. Uudistaminen koskettaa kaikkia yrityksiä ja organisaatioita, jotka käsittelevät henkilötunnuksia toiminnassaan. Muutos tulee aiheuttamaan yrityksille kustannuksia. Voit vaikuttaa asiaan vastaamalla verkkokyselyyn, jonka tarkoituksena on kerätä tietoa henkilötunnusjärjestelmään suunniteltujen muutosten vaikutuksista.

Lue vinkit, miten välttää yleiset työtapaturmat

Moni työtapaturma voitaisiin välttää melko pienellä vaivalla. Työsuojelun ylitarkastaja Mikko Koivisto antaa neuvoja, miten yleisiä tapaturmia voitaisiin estää.

Verojen maksujärjestelyyn voi hakea helpotusta vielä elokuun ajan


Koronan takia verojen maksujärjestelyn ehtoja on helpotettu. Helpotuksilla halutaan tukea erityisesti maksuvaikeuksissa olevia yrittäjiä. Helpotettujen ehtojen mukaista maksujärjestelyä voi hakea vielä elokuun loppuun saakka OmaVerossa.

Onko tuttu ilmiö: Luksustelttaan tullaan satojen kilometrien päästä?

Luksusteltan suosio yllätti täysin teuvalaiset yrittäjäystävykset Marjo Erlandsin ja Marjo Kiuru-Sundbergin. Heinäkuun alussa avattuun majoitukseen on tultu varta vasten satojen kilometrien päästä, ja median kiinnostus on herännyt Eurooppaa myöten.

Suomen uhkarohkein yrittäjä valittiin – Voittaja kehitti juustotaxin, joka pelasti koronakurimuksesta

Yksinyrittäjä Laura Salosen ennakkoluuloton idea juustojen kotiinkuljetuksesta kannatti. Salonen luonnehtii puolentoista vuoden yrittäjäuraansa paikoitellen uhka- ja tyhmänrohkeaksi kokeilun ajaksi.

Ikivanha tekniikka toi palkinnon Asuntomessuilla – Yrittäjä: ”Tärkeintä on, että saunassa rentoutuu”

Polttokäsitellyt paneelit tuovat yksinyrittäjä Simeoni Pirttijoen mukaan saunaan sitä oikeaa hämärää tunnelmaa. Pirttijoen sisustama sauna voitti Lohjan Asuntomessuilla elämyksellisimmän saunan palkinnon.

YEL-vakuutus ja yrittäjän eläketurva 18.8.2021
YEL-vakuutus on yrittäjän eläketurvan sekä kaiken muun sosiaaliturvan perusta. Tässä jäsenille maksuttomassa koulutuksessa käydään läpi perusasioita yel-vakuutuksesta sekä yrittäjän eläketurvasta.

Tuloslaskelman ja taseen perusteet 20.8.2021
Tuloslaskelman ja taseen lukujen ymmärtäminen ovat jokaiselle yrittäjälle välttämätöntä osaamista, jotta tiedät yrityksesi taloudellisen tilan, puhut samaa kieltä tilitoimistosi kanssa ja vältyt monilta mokilta.

Mainosta Facebookissa 27.8.2021

Tässä koulutuksessa käydään läpi Facebook-mainonnan perusteet ja opetellaan toteuttamaan itsenäisesti Facebook-mainontaa Mainosten hallinta -työkalua hyödyntäen. Saat myös asiantuntijan vinkkejä siihen, kuinka saat mainoseuroistasi mahdollisimman paljon irti.

Oikein tehdyt verkkokauppaehdot yrittäjän turvana 3.9.2021

Kuluttajakauppa siirtyy verkkoon, mutta onko yrittäjä turvassa pykäläviidakossa? Ota selvää verkkokaupan juridisista sudenkuopista ja tee verkkokauppaehdoistasi myös yrittäjän kannalta turvalliset.

Uteliaisuus on ollut Petteri Järvisen menestyksen salaisuus – Antaa tärkeän neuvon muille yksinyrittäjille: "Siitä työstä ei makseta"


Petteri Järvisen yrittäjäura on kestänyt lähes 30 vuotta. Sinä aikana hän on oppinut muun muassa sen, että omaa osaamista on jaksettava kehittää jatkuvasti.

Viihdettä, virikkeitä ja verkostoitumista – Jyväskylä kutsuu syyskuussa!

Onko Yrittäjäpäivien liput jo hankittu? Syyskuun 24.9.–25. kaikki kynnelle kykenevät Jyväskylään nauttimaan vuoden odotetuimmasta yrittäjätapahtumasta! Pääpuhujana jalkapallon huippuvalmentaja Markku Kanerva ja luvassa myös muita kovia nimiä kuten Arja Koriseva, Jarno Laasala ja Mervi Kallio. Varaa paikkasi nyt!

Yrittäjät.fi-uutisia

© Suomen Yrittäjät
PL 999, 00101 Helsinki

puhelin 09 229 221
toimisto@yrittajat.fi

Tämä on Suomen Yrittäjien jäsenille kaksi
kertaa kuukaudessa lähetettävä uutiskirje.
Vastaanottajatiedot perustuvat
jäsenrekisteriin.


Mikäli haluat poistua uutiskirjeen
jakelulistalta, muokkaa omia asetuksiasi
täällä.


Osoitelähde: Suomen Yrittäjien jäsenrekisteri
Jäsenrekisterin tietosuojaseloste